8 december 2023
RemyVasseur
Leuke Weetjes

 


 
 
 
Over Remy Leuke Weetjes 4 november 2012

Op deze pagina kun je diverse leuke of bijzondere stukjes lezen door of over Remy Vasseur. Zo kreeg hij o.a. een brief van de burgemeester van Vlissingen in 2008, kunnen we een blik werpen op al zijn verschillende fietsen door de jaren heen (figuurlijk dan hè) en schrijft de webmaster nog een stukje naar aanleiding van het maken van de nieuwe website van Remy.

Bericht van de burgemeester

27 augustus 2007 - mr. J.M. (Koos) Schouwenaar | burgemeester Middelburg

15 juli 2008 - drs. W.J.A. Wim Dijkstra | burgemeester Vlissingen

Burgemeester van Vlissingen

21 april 2011 - drs. René H. Roep | burgemeester Vlissingen

Hierbij wil ik de burgemeesters van Vlissingen en Middelburg nogmaals bedanken voor hun lovende woorden.

Remy Vasseur

 

Remy Vasseur - een echte doorzetter

In 1996 schreef Remy Vasseur het volgende stukje. Als we kijken naar de vele overwinningen van de afgelopen jaren dan mogen we met recht zeggen dat Remy Vasseur een echte doorzetter is!

Ik ben Remy Vasseur en beoefen de triatlonsport. Toen ik vijf jaar was begon ik met voetballen. En dat heb ik gedaan tot mijn elfde jaar. Toen had ik het wel gezien want na twee uurtjes trainen in de week had ik nog genoeg energie over. Ik wilde iets gaan doen waar ik echt iets voor moest doen en liefst alleen. Via Jan Bart Jasperse (een oude bekende triatleet in Zeeland) een collega van mijn vader kreeg ik de tip om eens in Zierikzee mee te doen aan een jeugdtriatlon. Zo gezegd zo gedaan. Ongetraind kon nog geen 250 meter borstcrawl volhouden en fietsen op een gewone fiets was ook niet ideaal. Ik eindigde in de middenmoot en vond het harstikke leuk. Ik zei toen tegen mijn Pa: "volgend jaar win ik hier". Let maar op. "Natuurlijk jongen" was zijn bedenkelijk antwoord.
Op een geleende race fiets begon ik voorzichtig met trainen en ik kwam in contact met triatlon trainer Arjen Hartog. Hij begon schema's voor mij te maken. Ik ging toen meedoen aan wedstrijden voor het Zeeuwse circuit die altijd perfect verlopen, mede door Sjaak Sinke (wat moeten we zonder die man). Ik won toen de ene wedstrijd na de andere.
Mijn trainer vond dat het veel te makkelijk ging. Ga jij maar is het land in. We gaan naar Gouda, daar is een wedstrijd waar veel jeugd aan meedoet uit het hele land. Nu, wij naar Gouda. Ik schrok me rot. Wat een mooie racefietsen. Daar stond ik dan met mijn oude geleende fietsje. Maar ik moest iets laten zien. Ik kwam tenslotte uit Zeeland. Het gaf echt een kik toen ik de een na de andere inhaalde. Het lopen ging goed en ik won ook die wedstrijd. Daarna heb ik zelf een race fiets aangeschaft. In 1996 won ik het Nationale Born Jeugdcircuit over zes wedstrijden waarvoor we heel Nederland door moesten reizen van Texel tot Maastricht. Vanaf toen ik het allemaal heel vlug gegaan. Ik zit nu in Regio selectie voor junioren. Ik heb heel veel lol in het trainen en de wedstrijden. Ook hoop ik een keer Nederlands kampioen te worden.

Remy Vasseur | 1996

Altijd de beste fiets

Dankzij de goede zorg van de Fietsenmakker in Vlissingen heb ik al heel veel overwinningen kunnen behalen de afgelopen jaren. David van de Fietsenmakker zorgt er voor dat ik altijd over de nieuwste topmerken kan beschikken en dat mijn fiets altijd in topconditie is en klaar voor gebruik. 

1998 t/m 2002

    

2003 t/m 2005

   

2007 - Trek - Equinox TTX 9.6

  

2007

  

2008 t/m 2010

  

  

2010 t/m 2012 - Merida - WARP

  

  

Ook op zoek naar een goede racefiets ? Kom dan eens langs bij de Fietsenmakker in Vlissingen !

Voor de sportieve fietser is er het merk Merida, lichtgewicht fietsen van hoge kwaliteit. De prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde.

 

De Fietsenmakker
Dreestraat 8
Vlissingen
Tel. 0118-468606

Speciale koffer voor de fiets

In een speciale koffer kan ik al zijn fietsmateriaal vervoeren. 

 

Foto 2: Tvopname Omroep Zeeland Sport | Bekijk het volledige filmpje

Een woordje van de webmaster

Met veel plezier heb ik de website voor Remy vernieuwd. Toen ik hier aan begon wist ik nog niets van de triatlon sport dus het was voor mij ook een hele leerzame ervaring. Eerst moest ik het verschil zien te leren tussen triatlon en marathon en toen kwam daar ook nog is duatlon en zwemloop bij. Voor sommige mensen komt dit natuurlijk heel dom over maar als je je verder niet met sport bezig houdt omdat je interesses ergens anders liggen of alleen met een bepaalde sport dan kan het zijn dat je deze dingen gewoon niet weet. De verwarring kwam ook mede door de wisselende naamsveranderingen van de Kustmarathon Zeeland (Marathon Zeeland | Zeeuwse Kustmarathon | Kustmarathon Zeeland) van de afgelopen jaren of in ieder geval door het gebruik van deze verschillende benamingen in de media en het taalgebruik zoals mensen die aan het fietsen zijn "renners" genoemd worden en mensen die aan het rennen zijn "lopers" genoemd worden.
Goed voor hen die ook niet precies weten wat de verschillen zijn tussen triatlon, marathon etc zal ik hier de verschillen even kort uitleggen. Een triatlon is een combinatie van zwemmen - fietsen - lopen. Een marathon is lopen. Een duatlon is een combinatie van lopen - fietsen - lopen. En ja met lopen wordt uiteraard rennen bedoeld. En dan is daar nog de zwemloop. Deze start in een zwembad waarna de lopers vaak via de achterdeur naar buiten gaan en gaan lopen (rennen).

Wist je trouwens dat er nogal wat verschillende schrijfwijzes zijn voor de woorden triatlon en marathon. Zo schrijft de ene website triatlon met een h dus triathlon en anderen schrijven het zonder h dus triatlon. Gemiddeld schrijft zo'n 70% het zonder h en 30% met h. Volgens Google schrijf je het verkeerd als je triatlon intypt en probeert hij je te verbeteren maar volgens Wiki is het triatlon met tussen haakjes (ook wel geschreven als triathlon). In het Engels is het wel met een h dus mogelijk dat daar de verwarring vandaan komt. Marathon wordt over het algemeen wel met een h geschreven. Ook over deze sport kun je meer lezen op Wiki en ook over duatlon is een apparte pagina op Wiki. En wat blijkt dat duatlon in het Engels weer met een h wordt geschreven dus duathlon. Natuurlijk zou het verhaal niet compleet zijn met ook een linkje naar de Wiki pagina over de zwemloop wat schijnbaar met een duur woord aquatlon wordt genoemd.

Ook verbaasde ik me erover hoeveel wedstrijden in Zeeland alleen al er wel niet gehouden worden. Om er maar een paar te noemen: De Zomidriatlon Zoutelande, De Halve van Renesse, De Zakloop te Nisse, De Schotsman Triatlon te Kamperland, De Aagtekerke Run, De Den Inkel Triatlon Kruiningen, Zwin Triatlon Sluis, De Westkapelle Triatlon,  diverse Stads- Straten en Familielopen in Vlissingen, Middelburg, Goes en Domburg, De Nadorstloop in Middelburg, De Tankloop in Dishoek, De Zwakke Schakel Triatlon te Vlissingen, De Halve Marathon Burgh-Haamstede,  De Kustloop te Vrouwenpolder, De Ten Miles in Zierikzee, De 25 van Hulst, De Halve van Rockanje, De Triatlon Antwerpen, De Marathon van Zeeuw-Vlaanderen, De Triatlon Brgge en natuurlijk de Kustmarathon Zeeland en de Triatlon Zeeland - Vlissingen en ga zo maar door. En dat is alleen nog maar in Zeeland. Landelijk zijn het er nog weer veel meer natuurlijk.
Remy begon al in 1993 met een geleende fiets aan zijn eerste wedstrijd en heeft sindien de smaak te pakken gekregen en zich naam gemaakt als zijnde "De Speer van Zeeland". Zoals je op de Sportuitslagen kunt zien is hij een regelmatige deelnemer aan het lijstje van bovengenoemde wedstrijden met vele overwinningen op zijn naam. Daarbij is hij zich ook landelijk gaan orrienteren om zich scherp te houden en wil ook op wereldniveau de strijd aangaan. 

Ook ging ik er is over nadenken wat een toewijding er nodig is om op dit niveau te komen en daar ook te blijven. Natuurlijk speelt ervaring opgedaan in de loop der jaren een grote rol. Daarnaast zul je je toch iedere keer weer moeten orienteren op aan welke wedstrijden mee te doen, vervolgens het inschrijven voor een wedstrijd, de route plannen voor een webstrijd voor drinkpunten langs de route, misschien vooraf een verkenning en zaken plannen als het rijden naar de webstrijdlocatie en eventuele overnachting. Daarnaast natuurlijk de kledingkeuze, het onderhoud van materiaal, het aantrekken van sponsoren en trainen, trainen en nog is trainen en zeer gezond eten, soms een test doen voor de gezondheid en uitgerust aan de start staan iedere keer. Kortom: petje af Remy.

Bij het doorspitten van de vele foto's voor de nieuwe website kwam ik deze foto tegen. Dit wordt de fotokeuze van de webmaster. Niet alleen is dit hoe ik Remy ken qua houding, belangstellend, vriendelijk en af en toe een grapje makend (mensen die Remy kennen zullen begrijpen wat ik bedoel), maar de foto spreekt verder boekdelen en ik zal me dan ook verder van commentaar onthouden.

Op deze vernieuwde website zijn vele foto's, sportuitslagen, nieuwsberichten en video's te zien, lezen en beluisteren. Hopelijk beleef je er veel plezier aan. Niet alleen qua inhoud maar ook qua design is er veel aandacht besteed aan de nieuwe website. Om volledig te kunnen genieten hiervan is het aan te bevelen altijd de nieuwste browser versie te gebruiken van bv Firefox, Google Chrome of Internet Explorer.
Uiteraard zal Remy het ook leuk vinden als je een berichtje in zijn gastenboek achterlaat om hem aan te moedigen voor een wedstrijd of hem te feliciteren met een overwinning of met zijn nieuwe website.

De Webmaster

Vakantie of training in Zeeland ?

Mijn ouders zijn in het bezit van een prachtige stacaravan op Camping de Roompot in Zeeland.

Heerlijk op vakantie of trainen in een andere omgeving op 2 minuten lopen van het strand !

Voor uw zomervakantie lang weekend of midweek.

   

mail mijn vader

Met Vriendelijke Sport Groet,

Remy Vasseur

Zie ook:

Bio en Levensloop
Waarin ik meer vertel over mijn sportcarrière en ambities
Sportfolio
Download mijn Sportfolio
Remy Vasseur Coaching
Bezoek mijn Coaching Website