19 juli 2024
RemyVasseur
Websites Wedstrijden

 


 
 
 
Links Wedstrijden

Een overzicht van lokale en landelijke triatlonwedstrijden en marathons waar ik aan deel heb genomen de afgelopen jaren.

Aagtekerke Run

Mc de Pekelinge organiseert jaarlijks de Aagtekerke Run. De run loopt over B wegen, door het bos, over de duinen, en langs het strand in de omgeving van Aagtekerke. Zie ook people.zeelandnet.nl/mklapwijk.

Crossduathlon Etten-Leur

De Crossduathlon Etten-Leur in het Brabandse landschap met wedstrijden voor kinderen, junioren, recreanten en topatleten is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een sterk internationaal evenement met vaak Belgische winnaars, en altijd een sterk deelnemersveld.

Deltascross Westenschouwen

Georganiseerd door Atletiekvereniging RKHAV.

Den Inkelcross Kruiningen

Georganiseerd door AV'56.

Halve van Renesse

Sportpromotion Zeeland organiseert Trail by the Sea, Run into the Sea en de Halve van Renesse allen natuurlijk in en langs de Zeeuwse kust.

Halve van Rockanje

De RABO Halve van Rockanje georganiseerd door Voorne Atletiek is een prachtige loop over een (bijna)autovrij verhard parcours met bovendien ruim 9 kilometer strand en natuurgebied.

Ironman Triatlon

De Ironman is de naam van een serie (wereldwijde) wedstrijden van de klassieke lange-afstands triatlon georganiseerd door de World Triathlon Corporation (WTC). De wedstrijden binnen het ironmancircuit gaan altijd over de volgende klassieke afstanden: Zwemmen over 3,86 km Wielrennen over 180,2 km Hardlopen over de marathonafstand (42,195 km). Alle wedstrijden in het Ironman circuit fungeren als kwalificatiewedstrijden voor het Ironman Wereldkampioenschap in Kailua op Hawaï. Bron en meer informatie op Wiki nl | Wiki en. Bezoek ook de websites van: Ironman Lanzarote en Ironman Zwitserland.

Kustloop Vrouwenpolder

Naar eigen zeggen "Walchers Mooiste". Naast een halve marathon voor hardlopers organiseerden ze ook een wandeltocht van ruim 21 kilometer en een tweetal kinderlopen.

Kustmarathon Zeeland

De Marathon Zeeland ook wel de Zeeuwse Kustmarathon of Kustmarathon Zeeland genoemd is in een aantal jaar uitgegroeid tot een van de zwaarste en zeker mooiste marathons van Zeeland en Nederland. Naast de Marathon is er ook een Minimarathon, een Ladiesrun, een Wandelmarathon en een MTB-tocht.

Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen organiseert een Marathon, Estaffete Marathon, Kwart Marathon, Achtste Marathon en een Kidsruns allen op de grens van Nederland en België in Hulst, Terneuzen en langs de Westerschelde.

Politie Triathlon Spijkenisse

Organiseert wedstrijden voor de volgende groepen: Olympische afstand, Recreatieve afstand, Trio's, NK Politie / NK Brandweer, Prestatieloop.

Powerman Holland Duathlon

EK en NK Lange Afstand Duatlon: 15 km lopen (6 ronden), 60 km fietsen (3 ronden), 7,5 km lopen (3 ronden). Powerman is het label dat staat voor de lange-afstandsduathlon. De grootste lange-afstandsduathlons in de wereld hebben zich onder dit label verzameld in de International Powerman Association (IPA). De IPA werkt samen met de International Triathlon Union rondom de ontwikkeling van de duathlonsport in het algemeen en de lange afstand in het bijzonder.

Schotsman Triatlon - Kamperland

Een geheel unieke en mooie triatlon in en rond het Veerse meer en omgeving.

Tien Engelse Mijl Zierikzee

AV Delta Sport organiseert de Sport 2000 10 Engelse Mijl.

Triathlon Leiderdorp

Geen duidelijke beschrijving beschikbaar.

Triathlon Nieuwkoop

Veel tri-atleten zien Nieuwkoop, als één van de weinige halve triathlons, zitten. Ieder jaar weer kunnen we reken op toppers, zowel bij de dames als bij de heren. Zo ook dit jaar weer.

Triathlon Utrecht

Rijwielpaleis Bilthoven Triathlon organiseert jaarlijks diverse triatlons: achtste, kwart en olympische afstand voor verschillende leeftijden.

Triathlon Woerden

Zwemmen in de Singel, fietsen op een autovrij parcours en hardlopen door de binnenstad, het kan op tweede Pinksterdag bij de Triathlon van Woerden. Het fietsparcours bestaat uit rondes van 10 kilometer via het centrum van Woerden naar Kamerik en terug.

Triatlon Almere

De Triatlon van Almere, ook wel bekend als de Holland Triathlon, is de bekendste triatlon van Nederland en wordt sinds 1983 elk jaar in Almere gehouden. Daarvoor heeft de Holland Triathlon tweemaal in Den Haag plaatsgevonden. De Holland Triathlon is na Hawaii de oudste Lange Afstand triathlonwedstrijd (Long Distance Classic) van de wereld. Tijdens de triatlon dient er 3,8 km te worden gezwommen, 180 km gefietst en 42,195 km te worden hardgelopen. Bron en meer info op Wiki.

Triatlon Brugge

Zwemmen: 1000m | fietsen: 45km | lopen: 10km omgeving Brugge.

Triatlon Stein

TVL Triatlion Dutch Mountains Challenge Stein organiseert de Kinderduatlon, Sprint Lotto Eredivisie teams Heren, Dames, individueel Heren en Dames, Sprint recreatief, Halve van Stein. Triatlon van Stein is een triatlonevenement, dat sinds 1984 jaarlijks in het Limburgse Stein wordt gehouden. Het evenement was twaalfmaal het toneel van een Nederlands kampioen triatlon. Ook vond er in 1988, 1992 en 2000 het Europees kampioenschap plaats. Bron en meer info op Wiki.

Triatlon Zeeland-Vlissingen

Bij Triatlon Zeeland ervaren deelnemers al zwemmend (zee), fietsend (duinen en openbare weg) en hardlopend (boulevard, glooiing, strand) hoe fantastisch de omgeving van Vlissingen-Zeeland is.

Van Buuren Running Circuit

Overkoepelend platform voor diverse lopen o.a. de Tielemanloop.

Zakloop van Nisse

Organisators van De Grote Zakloop en De Meidoornloop in de Zak van Zuid-Beveland.

Zwemmen langs Walcheren

Zeezwemtochten langs de Zeeuwse kust: Oostkapelle-Domburg, Dishoek-Zoutelande, Westkapelle-Zoutelande, Vlissingse ZeezwemRace.

Zwinstedenloop

De Internationale Rabobank Zwinstedenloop in Sluis organiseert een loop voor kinderen en 3 lopen voor volwassenen op de 5, 10 en 20 kilometer en voert langs een aantal plaatsen die in vroegere tijden een belangrijke rol speelden in de historie van de Zwinstreek.