17 juni 2024
RemyVasseur
Sportnieuws Websites

 


 
 
 
Links Sportnieuws

Via deze websites heb je al het lokale, landelijke en internationale sportnieuws op het gebied van triathlon binnen handbereik.

Triathlon226

Triathlon226 is dé verzamelplaats voor alles wat te maken heeft met triathlon, duathlon en andere combinatie- duursport in Nederland. Ze houden je op de hoogte van alle belangrijke nieuwsfeiten in de nationale en internationale triathlonscène. Daarnaast biedt Triathlon226 informatie over wedstrijden, training, materiaalonderhoud, links naar verenigingen en wedstrijden, en nog veel meer.

Atletiek Zeeland

Overzicht van nieuws, webstrijden en uitslagen. Atletiek Zeeland is een initiatief van Fer Bouwens en Eddie Pekaar. Bekijk uitslagen via wedstrijduitslagen pagina of zoek op naam van een atleet. Een zeer handige en informatieve website. Directe link naar uitslagen Remy. Let op: onder de uitslagen staat vermeld "Alléén prestaties van Zeeuwse atleten die lid zijn van een atletiekvereniging die aangesloten is bij de Atletiekunie worden opgenomen. " Dit houdt dus in dat Remy bv bovenaan kan staan waardoor het kan lijken dat hij eerste was geworden maar dan kan het dus zijn dat hij bv. tweede is geworden.

Deltasport Schouwen-Duiveland

De website van Atletiek Vereniging Deltasport Schouwen-Duiveland met ook een webstrijdagenda en recente uitslagen. Atletiekvereniging Delta Sport heeft ten doel het (doen) beoefenen van atletiek en loopsport in de gemeente Schouwen-Duiveland en omstreken. De vereniging telt ruim 300 leden en heeft de beschikking over een uitstekende atletiekaccommodatie, clubgebouwen en materialen.

Dynamica Sport

Dynamica, de vereniging waar ook Remy Vasseur bij is aangesloten en groot geworden is met ruim 650 leden de grootste atletiekvereniging van Zeeland. Op de Atletiekbaan Vrijburg tussen Middelburg en Vlissingen zijn de trainingen en wedstrijden voor atleten van alle niveaus en specialisaties, en voor iedereen vanaf 6 jaar! Je kunt ook looptraining doen als trimmer of voor een specifieke afstand trainen (bijvoorbeeld een 10-kilometerwedstrijd of marathon). Ook heeft de website een loopkalender, nieuwsberichten en sportuitslagen.

Geschiedenis van de Triatlon

Op 25 september 1974 werd er in San Diego op Fiesta Island een triatlonwedstrijd gehouden die voor het eerst de naam 'triatlon' kreeg. De volgorde was wel nog anders: er werd 5 mijl gelopen, 5 mijl gefietst en 600 yards gezwommen. Lees verder via bovenstaande link.

Hardloopkalender

In de loopagenda van Hardloopkalender.nl vind je een overzicht van hardloopevenementen in Nederland zoals trimloopjes, prestatielopen, hardloopwedstrijden, loopevenementen met een marathon, een halve marathon en andere loopafstanden zoals een 5 km en een 10 km. Wel even voorbij alle drukke reclame kijken.

Internationale Triathlon Unie

Een stukje geschiedenis ook van de triatlon sport is te lezen op de about pagina.

Looptijden

Op Looptijden.nl zijn duizenden hardloopwedstrijden te vinden. Naast algemene informatie, een kaart van de route en recensies van deze hardloopwedstrijden zijn ook duizenden hardlooptijden terug te vinden. Ben je op zoek naar een leuke hardloopwedstrijd? Vul je zoekcriteria in, en bekijk de resultaten! De makkelijkste manier om jouw ideale hardloopwedstrijd te vinden!

Nederlandse Triathlon Bond

De NTB vertegenwoordigt de belangen van bijna 100 triathlonverenigingen, ruim 60 organisaties van evenementen en ca. 8.000 leden (individueel of in verenigingsverband). Duursportfans leiden (in de meeste gevallen geheel vrijwillig) de triathlonverenigingen. Dat benadrukt de noodzaak van een professionele, overkoepelende organisatie waar aangesloten ledenverenigingen bij professionals terecht kunnen voor hun belangenbehartiging en specialistisch advies. Een koepelorganisatie waar ook de individuele triatleet/duatleet terecht kan voor adviezen en informatie.

Omroep Zeeland Sport

De regionale televisiezender Omroep Zeeland breng op tv en internet verslag uit van regionale sportevenementen met interviews en reportages. Ook Remy Vasseur is regelmatig in het nieuws en is te volgen via zijn eigen tag.

Provinciale Zeeuwse Courant - Sport

De sportpagina van de regionale krant de PZC.

Slow Twitch

Engelstalige website met internationaal triatlon nieuws en informatie over sportkleding en fietsonderdelen.

Sportranking

Via een ingewikkelde rekenmethode wordt een representatieve ranglijst opgesteld van sporters en hun positie in een bepaald klassement.

Tri3athlon.be

Triatlon nieuws uit België.

Triathlon Uitslagen

De naam zegt het al. Kies de plaats en het jaar en bekijk de uitslag. Ontbrekende uitslagen kunnen ook doorgegeven worden. Een mooi initiatief maar het is niet geheel duidelijk wie we hier voor mogen bedanken.

Triathlon.nl

Internationaal Triathlon Nieuws.

TriathlonTV

Beeldverslagen van triatlon - duathlon - ironman - zwemmen - fietsen - hardlopen.

Triatlhon Startpagina

De naam zegt het al. De website geeft o.a. een overzicht van wedstrijden, verenigingen, fietsmerken, triatleten, magazines en winkels.

Vereniging Zeeland Atletiek

De Vereniging Zeeland Atletiek is een samenwerkingsorgaan van atletiekverenigingen in Zeeland en Goeree-Overflakkee.

Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga

Onderdeel van de Belgian Triathlon and Duathlon Federation (BTDF) die het overkoepelend orgaan is voor de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga (VTDL) en de Ligue Belge Francophone de Triathlon et Duathlon (LBFTD). Belgische versie van de Nederlandse Triathlon Bond.

Werkgroep Triatlon Zuid West Nederland

Na 2012 wordt deze site niet meer bijgewerkt omdat vrijwel alle Zeeuwse activiteiten (ca 15 triatlons, 6 RBR's, 7 zwemlopen) verdwenen zijn! De site blijft echter een bron aan informatie met triatlon sportuitslagen van de afgelopen jaren.

Xtri

Engelstalige website met internationaal triathlon nieuws.

ZeelandNet Sport

Verzamelpagina van ZeelandNet met de nieuwskoppen van het sportnieuws uit diverse bronnen.