17 juni 2024
RemyVasseur
Nieuws 2010

 


 
 
 
Nieuws Nieuws 2010
Wim Nieuwkerk sterkste in Tankloop - 31 december 2010

Omroep Zeeland - 31 december 2010

DISHOEK - Wim Nieuwkerk heeft in Dishoek met overmacht de Tankloop in Dishoek gewonnen. De Brabander had op de finish bijna zes minuten voorsprong op Remy Vasseur.

Lees verder en bekijk de reportage op Omroep Zeeland

In Aagtekerke lopen ze gewoon door - 18 december 2010

PZC - 18 december 2010

AAGTEKERKE - De Aagtekerkerun moet een van de weinige sportwedstrijden geweest zijn, die ondanks het weer toch doorging. De 13,7 kilometer lange hardloopwedstrijd is zaterdag gewonnen door Remy Vasseur uit Vlissingen.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Vasseur verslaat De Pagter in Aagtekerke - 18 december 2010

Omroep Zeeland - 18 december 2010

AAGTEKERKE - Remy Vasseur uit Vlissingen heeft de 11e editie van de Aagtekerke-Run gewonnen. Ondanks het glibberige parcours ging de wedstrijd 'gewoon' door en kwamen er nog zo'n 350 atleten aan de start.

Lees verder en bekijk de video van deze dag op Omroep Zeeland

Zakloop prooi voor Vasseur - 29 november 2010

PZC - 29 november 2010
door Sjaak Sinke 

NISSE - De overwinning van Remy Vasseur uit Vlissingen op de halve marathon in de Zakloop in Nisse voelde voor hem niet als een revanche voor zijn uitvallen in de Kustmarathon. 

foto Willem Mieras

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Vasseur sterkste in drukbezette Zakloop - 28 november 2010

Omroep Zeeland - 28 november 2010

NISSE - Remy Vasseur uit Vlissingen heeft de Zakloop gewonnen. Vasseur liep de halve marathon in 1:15.06' en was daarmee ruim anderhalve minuut sneller dan Jesper Francke uit Koudekerke. Conny Hage uit Poortvliet was de snelste dame.

Lees verder en beluister het radio interview op Omroep Zeeland

Remy Blog: Enorme blaar tijdens Kustmarathon - 3 oktober 2010

zaterdag 3 oktober 2010

Ik was goed getraind en het er enorme zin in, de 8e kustmarathon. Met Michel Schrier afgesproken dat hij voor mij zou hazen, en zo proberen om enkele minuten te pakken voor wij het strand op gingen bij Vrouwenpolder. Helaas stond er weinig wind want ons plan om snel te startten pakte goed uit. Helaas kregen we niet meer dan 1 minuut voorsprong van de achtervolgers. Op het strand had ik het zwaar en wist dat er niet meer in zat dan een derde plaats. Bij Oostkapelle voelde ik pijn onder aan mijn voet(rechter). De pijn ging niet weg na 32km besloot ik te stoppen lag toen 3e. Mijn schoen uit en waar ik voor vreesde kwam uit een enorme blaar 5cm doorsnee onder de bal van mijn afzet voet. Ik kon echt niet verder.

Foto Rens Broerse

Remy Vasseur

Remy Blog: Na de Marathon - 6 september 2010

6 september 2010

Net na de Marathon heb ik wat koersen mee gedaan. Fietsen op een iets hoger tempo dan je het in de training doet. Voorbereiding voor het triatlon seizoen, heb 4 koersen gereden waarvan een mooie 2e plaats in Goes.

In mei ging alles een stuk minder 2 weken keelonsteking, dus dan ben je niet fit. Gelijk erna een flinke verkoudheid. Toen zaten we weer al in half juni. De NK triatlon in Stein. Het zwemmen ging heel goed 8e uit het water en 5e Ned. Het fietsen ging super 110km! als 1e Ned binnen na het fietsen en 3e overral. Bij het lopen ging het mis na 2km kramp achteraf iets te snel begonnen maar ik moest nog 28km toch nog een 8e plaats overral en 5 Ned. Volgend jaar beter.

Toen de triatlon van onze eigen Loopgroep Zeeland. 500 meter zwemmen in de zee 12km fietsen door de duinen daarna 5km lopen over strand en duinen was erg zwaar een 1e plaats in mijn eigen Vlissingen.

Daarna de triatlon van Utrecht. Nog geen 3 dagen na Vlissingen. 1500 meter zwemmen 5e uit het water. Daarna 40km fietsen een 3e plaats na het fietsen die ik vast kon houden na 10km lopen en mooie 3e plaats in Utrecht.

2e plaats in marathon van Zeeuws-Vlaanderen !

Remy Vasseur

Remy Vasseur oppermachtig in 4e Kustloop - 5 september 2010

Atletiek Zeeland - 5 september 2010
Auteur/Bron: Eddie Pekaar

VROUWENPOLDER - Remy Vasseur heeft onder een zich kranig werende zon, die een temperatuur van rond de achttien graden op de thermometer bracht, met overmacht de 4e Kustloop gewonnen. Met zijn winnende tijd van 1.17.50, bedroeg zijn voorsprong op Alwin Vermeulen, die als tweede over de finish kwam, zelfs 3.42 min.

Remy Vasseur heeft in de klim naar de Veersegatdam Arjan Beije afgeschud en is al vroeg in de wedstrijd alléén op weg naar de overwinning.

Foto door Arjan Schotanus | Bekijk foto's van Remy in het fotoalbum | Bekijk foto's van alle deelnemers

Lees verder op de website van Atletiek Zeeland

Lust en Vasseur snelste in Vrouwenpolder - 4 september 2010

PZC - 4 september 2010

VROUWENPOLDER - Martine Lust heeft nogmaals bewezen bij de favorieten te horen voor de eindzege van de Zeeuwse Kustmarathon. De Briellse was de snelste vrouw tijdens de kustloop in Vrouwenpolder.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Struijk profiteert van malheur Vasseur en Beilo - 9 augustus 2010

PZC - 9 augustus 2010
door Sjaak Sinke 

KAMPERLAND - ,,Wat een merkwaardige wedstrijd was dit vanavond", zei Sven Strijk uit Hazerswoude na afloop van de Schotsmantriatlon. Eerst viel Vlissinger Remy Vasseur, die op de tweede plaats lag, uit door een lekke band.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Lekke band Vasseur, Strijk wint in Kamperland - 7 augustus 2010

Omroep Zeeland - 7 augustus 2010

KAMPERLAND - De 13e editie van de Schotsmantriatlon in Kamperland is gewonnen door Sven Strijk uit Hazerswoude. Vlissingers Remy Vasseur (foto) en Cesar Beilo vielen beiden met een lekke band in kansrijke positie uit.

Lees verder op de sportpagina van Omroep Zeeland

Vasseur wil triatlon weer op de kaart zetten - 6 augustus 2010

PZC - 6 augustus 2010
door Maurice Steketee 

VLISSINGEN - Tot een paar jaar geleden waren er in Zeeland verschillende triatlons. Nadat vorig jaar de organisatoren van de Den Inkel in Kruiningen ermee stopten, is alleen de Schotsmantriatlon in Kamperland nog overgebleven. 

foto Carlos van den Berg
             

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Vasseur op podium - 5 juli 2010

PZC - 5 juli 2010
door Sjaak Sinke 

UTRECHT - In 2008 was Remy Vasseur uit Vlissingen nog winnaar in de stadstriatlon van Utrecht. Gisteren moest hij met de derde plaats genoegen nemen.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Breder, sterker, mooier - 1 juli 2010

PZC - 1 juli 2010

VLISSINGEN - 65 Atleten hebben gisteren het versterkte en verfraaide kustgebied Nolle/Westduin bij Vlissingen ingewijd. Om te vieren dat het project klaar is, vond een triathlon plaats.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Kramp kost Remy Vasseur Nederlandse titel - 20 juni 2010

Omroep Zeeland - 20 juni 2010

STEIN - Remy Vasseur uit Vlissingen is bij het Open Nederlands kampioenschap triathlon achtste geworden. Vasseur kwam als vijfde Nederlander over de streep, maar had lange tijd zicht op een gouden medaille.

Lees verder en beluister het radio interview op Omroep Zeeland

Vasseur start in Marathon Zeeuws-Vlaanderen - 15 april 2010

Omroep Zeeland - 15 april 2010

VLISSINGEN - Door een scheenbeenvliesontsteking was het maar de vraag of Remy Vasseur zou starten in de Marathon Zeeuws Vlaanderen. Donderdag hakte hij de knoop door. Er zijn geen blemmeringen meer.

Amper gelopen Vasseur is de afgelopen week intensief behandeld door fysiotherapeut Anton Engels. "Ongeveer drie weken geleden kreeg last en sindsdien heb ik amper gelopen". 

Lees verder en beluister het radio interview op Omroep Zeeland

<< Nieuws 2009

Nieuws 2011 >>