17 juni 2024
RemyVasseur
Nieuws 2008

 


 
 
 
Nieuws Nieuws 2008
Remy Blog: Tankloop Dishoek - Westkapelle - 31 december 2008

31 december 2008

Alweer de laatste dag van het jaar 2008. Normaal is de tankloop 23km maar de start was verplaatst i.v.m. het verbreden van de duinen. De afstand was nu 20km. De start ging gelijk in een vrij hoog tempo. De eerste 5km in 17:20min. Na 8km kreeg ik behoorlijk last van mijn kuiten. De Aagtekerke run zat er nog flink in. Liep toen nog op kop maar ik moest wat gas terug nemen. Erik Poppe kwam toen langszij en moest hem laten gaan. Ik heb de wedstrijd toen uitgelopen met de Tilburger Hans Brankaert. Een 2e plaats in een tijd van 1:15:23min.

Remy Vasseur

Remy Blog: Aagtekerkerun 14 km en Kerstloop 8 km - 27 december 2008

27 december 2008

Ondanks de winterslaap van de triatleten toch een aantal wedstrijdjes. Na 12 uur gezwommen te hebben tijdens de zwemmarathon in Vlissingen eerst de kerstloop van 8km. De eerste 2km trok ik er flink aan. Eenmaal op het strand kreeg ik gezelschap van 2 man. Een kilometer voor de finisch moest ik nog flink aanzetten om Niels Koole voor te blijven. Een 3e plaats was mijn deel.
2dagen later stond de Aagtekerke run op het programma met meer dan 400 deelnemers. Ik miste in het begin net de aansluiting maar ik heb prima gelopen. Een 7e plaats in een tijd van 49:29.

Foto Ralph Overweel

Remy Vasseur

Remy Blog: Kustcross Vlissingen - 13 december 2008

13 december 2008

Mijn eerste wedstrijd gehad vandaag: de kustcross van Vlissingen. Na 2 maanden rustig aan gedaan te hebben moest ik weer eens testen hoe ik er voorsta. De conditie is nog niet zo best maar dat zal steeds beter worden. De wedstrijd ging redelijk. De eerste 5km gingen goed toen 2 km wat minder. De laatste kilometers gingen weer oke. In totaal haalde ik een 6e plaats dus best wel tevereden. Volgende week zaterdag doe ik mee aan de zwemmarathon van Vlissingen: 12 uur zwemmen met 8 man, 30 tot 31 seconden zwemmen over 50 meter in estaffete vorm 4 man iedere 30 min afgewisseld. Die week daarop de Aagtekerke run 14 kilometer.

Remy Vasseur

Remy Blog: Verslag van de kustmarathon - 5 oktober 2008

5 oktober 2008

Na een paar dagen van het stapelen van koolhydraten en eiwitten veel fruit en drinken. Ging ik na een goede nachtrust op weg naar Burgh-Haamstede waar de start plaatsvond. Na een zeer rustige start ongeveer na 2km ging het tempo iets omhoog. De groep was met 25 man nog zeer groot. Op het strand bij Westenschouwen ging het tempo nog iets meer omhoog er bleven nog een man of 15 over. Vlak voor we de kering opgingen zaten we nog met een man of 8 met veel kopwerk van Wim Padmos.
Eenmaal op het strand van Vrouwenpolder gaf Jan v/d Marel gas. We bleven nog met 5 man over en er werd veel naar elkaar gekeken. Sebastien Schletterer kon nog net de aansluiting maken toen we het strand afgingen bij Oostkapelle. Daar pakte ik drinken aan van Peter Romkes die mij begeleide op de motor evenals Peter Nije, Rutger Veerman en mijn ouders; iedereen dank daarvoor. Op dat moment versnelde de Belg Bart v/d Berge. En had binnen enkelle seconden een gat van 15 meter. Alleen Niels Koole, Sebastien en Jan v/d Marel konden toen volgen. Even later zag ik dat ook Jan moest lossen. Ik volgde op 50 meter.
Op de zeedijk bij Westkapelle kon ik langzaam naar Jan v/d Marel toe lopen. Ik dacht 'het is nu of nooit'. De drievoudig winnaar voor blijven is toch wel heel mooi. Maar tegelijk dacht ik 'weer vierde geen podium plaats' maar ik had er vrede mee, de andere waren te sterk die dag en ik heb nog heel wat jaren te gaan. Mijn tijd komt nog wel.

Met dank aan de organisatie en alle vrijwilligers.

Bekijk alle foto's in het fotoalbum

Remy Vasseur

Vasseur dubt nog over zijn tactiek - 4 oktober 2008

PZC - 4 oktober 2008
door Roeland van Vliet

GOES - Als er vandaag drie Belgen op het podium staan en Remy Vasseur als vierde eindigt in de Kustmarathon, heeft de Vlissinger daar vrede mee. "Dan ben ik de beste Zeeuw en de beste Nederlander", legt hij uit.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Noot: Remy Vasseur eindigde als vierde met een tijd van 2:52.00.

Remy Blog: Tielemanloop Middelharnis 10 km wegwedstrijd - 27 september 2008

27 september 2008

Nog een laatste test voor de kustmarathon. Ik wilde kijken of het goed zat met mijn snelheid, en dat zit goed een 2e plaats overal en eerste senioren en een tijd van 33:55 op de 10km en ik wilde 34:30 lopen. Ik ben dus iets beter dan ik zelf van te voren gedacht had. Ik ga met een goed gevoel richting de Kustmarathon.

Bekijk alle foto's in het fotoalbum

Remy Vasseur

Remy Blog: Voorbereiding Kustmarathon - 16 september 2008

16 september 2008

Nog minder dan 3 weken voor de kustmarathon. Na mijn WK triatlon die goed ging maar wel heel erg zwaar was is het gevolg dat ik nog maar 2 keer heb kunnen lopen wel 5 keer gefietst en 4 keer gezwommen in 2 weken tijd. Maar dat is niet erg want in de kustmarathon heb je al je spieren nodig denk maar aan het strand en de trappen die je op moet dan zijn fietsbenen en arm spieren hard nodig. Voor de kustmarathon wil ik zeker nog een keer of 8 lopen dit alles in bijna 3 weken 5 zware en 3 tot 4 lichte trainingen maar hopen dat ik op tijd klaar zal zijn voor mijn laatste grote wedstrijd dit jaar. Met dank tot nu toe aan Anton Engels die mij verlost van mijn pijntjes opgelopen tijdens het WK triatlon.

 

Remy Vasseur

Remy Blog: WK Triatlon Almere - 2 september 2008

2 september 2008

Donderdag 3 dagen voor de WK vertrokken naar Almere, voor de ploegenpresentatie en het melden van de atleten. 5 dames en 6 heren gaan uitkomen voor Nederland. Die dag begon de spanning een beetje te komen. Een mooie sfeer vooraf. Vrijdag 2 dagen voor de WK nog wat losfietsen en wat loslopen. Het eten en drinken was prima verzorgd door de triatlonbond. 'S avonds de vlaggen parade in Almere stad met 35 landen was het een geweldige opkomst. Er waren ruim 950 atleten aanwezig. Het was een zeer sterk veld waarvan er 7 uit de top 10 van de ITU ranking.

Zaterdag nog 1 dag voor de start voelde me moe. 2 nachten niet goed geslapen. Fietsen inleveren voor de wedstrijddag. Het was een indrukwekkend gezicht; 1000 fietsen op een oppervlakte van een voetbalveld. Ga je fiets maar eens zoeken. Zaterdagavond uit eten met de selectie en nog een laatste bespreking met bondscoach Frank Heldoorn die zelf jaren een grote LA atleet is geweest dus weet hij waar hij over praat.

Zondag de wedstrijddag wekker af om 5:15 uur redelijk geslapen een uurtje of 5 denk ik. Nog ontbijten met de selectie daarna richting Almere. Daar stond ik dan eindelijk in de start kooi nog 5 minuten voor de start. Wat duren 5 min dan vreselijk lang. Nog 1 min, de spanning liep hoog op. Ik wist nu ik kan niet meer terug. Moest nu 6 uur afzien. Ik wist dat het enorm zwaar zou worden. Het zwemmen ging enorm hard eerst een ronde van 1200 meter en daarna naar de haven. Achteraf bleek het zwemmen veel verder te zijn dan 4km. Het was zeker 4,6km maar het is voor iedereen hetzelfde. Als 26e kwam ik uit het water.

Op de fiets voor 120km het ging gelijk vreselijk hard tegen de wind en dat is niet echt leuk als je net bijna 5km gezwommen hebt. Ik haalde een man of 4 in waaronder de Fin Tiovanen die vorig jaat de winnaar was van Almere. Tiovanen kon mij niet volgen en ik hoorde later dat hij is uitgestapt. Ik kon de groep met de drie andere Nederlanders niet inhalen. Ik zat toen bijna alleen met nog een Ier maar die verloor ook terrein. Wind mee reed ik tussen de 45 en 48 per uur. Kreeg toen gezelschap van een NZL en een spanjaard en de Nederlander Rob Steeging. Ik kon goed aansluiten. Je moet 10 meter uit elkaar fietsen. Voordeel heb je er dus niet van maar het fietst heel anders. Als je kapot zit kan je je toch weer motiveren om bij te blijven. Na 120km fietsen een gemiddelde van 40,3. Ik ben behoorlijk diep moeten gaan en je weet er komen nog 30 loodzware km aan met het lopen en dat in 27 graden.

Het lopen begon. Vreselijk kramp in beide bovenbenen en linkerkuit. Dan weet je al dat het lopen heel, heel zwaar wordt. Wachtten op die man met de grote hamer. Het fietsen ging zo enorm hard. Met de aanmoediging van mijn goede vriend en trainingsmaatje Leon Jacobse wist ik dat ik redelijk goed in de wedstrijd zat.

Na 3km lopen ging het weer een beetje. Ik kon net de 15km per uur lopen. Mijn schema was 30km onder de 2 uur maar dat bleek te hoog gegrepen na 120km fietsen. De laatste 15km kwam ik als 26e door. Al gauw pakte ik 4 man 22e nu dus dat gaf weer moed en de laatste 5km nog eens 3. Nu lag ik 19e waar ik eerst jerzy zag en langzaam voorbij ging. Ik kreeg een bijzonder sportief klapje van hem. De laatste 5km was echt bijten. Alles deed zeer. De kracht was helemaal weg. Ik moest de streep halen. Met nog 4km te gaan zag ik de Eddy die was 2e Nederlander. Ik kon alleen nog maar zeggen kom op Eddy ga door. De laatste km was een feest. Wat een mensen. Duizenden stonden te klappen en te schreeuwen, heel de wedstrijd trouwens. Nog een bocht en ik was het stadion binnen eindelijk !!! 19e en 2e Nederlander ik was tevreden met het resultaat. Werd hartelijk opgevangen door Erica Terpstra. Op naar volgend jaar dan maar eens een Nederlandse titel.

Remy Vasseur

Vasseur dik tevreden met 19e plaats op WK triatlon - 1 september 2008

PZC - 1 september 2008

ALMERE - Remy Vasseur is gisteren als negentiende geëindigd op het WK triatlon lange afstand in Almere.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Vasseur helemaal klaar voor WK - 28 augustus 2008

PZC - 28 augustus 2008
door René van Stee

VLISSINGEN - Nog geen uur na zijn verdienstelijke debuut op de prestigieuze UPC Holland Triatlon in Almere was de strijdlustige Remy Vasseur al bezig met de volgende editie.

foto Lex de Meester

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Vasseur laat zich niet gek maken in Kamperland - 11 augustus 2008

PZC - 11 augustus 2008
door Sjaak Sinke

KAMPERLAND - In een verregende Schotsmantriatlon haalde Remy Vasseur uit Vlissingen de wedstrijd op het looponderdeel naar zich toe.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Blog: Voorbereiding WK Almere - 30 juli 2008

30 juli 2008

De komende weken staan in het teken van hard en veel trainen. Ik heb dan ook 3 weken vakantie genomen om mij optimaal te kunnen voorbereiden op de WK in Almere op 31 augustus. Deze weken gaan we eens lekker het lichaam prikkelen door vele kilometers te zwemmen, honderden kilometers fietsen en lopen. Zal nog deelnemen aan de Schotsman triatlon op 9 augustus en enkele lange zeezwemtochten langs de Zeeuwse kust.

Hier een foto van het WK van vorig jaar - opweg naar het zwemmen!

Remy Vasseur

Vasseur in selectie WK triatlon - 29 juli 2008

PZC - 29 juli 2008
door Sjaak Sinke

ALMERE - Remy Vasseur uit Vlissingen is geselecteerd voor het wereldkampioenschap triatlon.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Blog: Brief van de Burgemeester - 15 juli 2008

15 juli 2008

 

Beste Remy,

Veel succes met je voorbereiding op het WK-triatlon in Almere.Proficiat met de mooie zege in Utrecht.We zijn elke keer weer blij als Vlissingen positief in het nieuws komt.

drs.W.J.A. Wim Dijkstra

Burgemeester van Vlissingen

Hierbij wil ik de burgemeester van Vlissingen bedanken voor zijn lovende woorden.

Remy Vasseur

Remy Blog: Foto's Stadstriatlon Utrecht - 14 juli 2008 Remy Vasseur wint stadstriatlon Utrecht - 13 juli 2008

PZC - 13 juli 2008
door René van Stee en Sjaak Sinke

GOES - Triatleet Remy Vasseur groeit langzaam maar zeker naar de gewenste vorm voor het wereldkampioenschap triatlon dat eind volgende maand in Almere wordt gehouden.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Toppers van lange adem grootste favorieten in Utrecht - 9 juli 2008

Triathlon 226 - 9 juli 2008
Door: Hans Geerts

UTRECHT – Parijs, Londen, Madrid, Hamburg, Amsterdam en Utrecht hebben het. Niet alleen hebben al deze steden een stadsmarathon, sinds dit jaar hebben ze ook een stadstriathlon. Utrecht is de nieuwste telg in het rijtje steden met een triathlon en de Domstedelingen willen dat weten ook. Een nieuw parcours in de omgeving van het Jaarbeursterrein en de voormalige Veilinghaven en naast de vertrouwde achtste triathlon nu ook een olympische afstand.

Lees verder op de website van Triathlon 226

Remy Blog: Tweede plaats Stratenloop Zoutelande - 2 juli 2008

2 juli 2008

Vooraf had ik twijfels na de zware triatlon van Stein pas anderhalve week geleden. Maar bovenverwachting ging het toch goed. Na het startschot gingen de ruim 200 atleten de loodzware 9,4 kilometers te gemoet met 4 pittige klimmetjes over de duinen van Zoutelande. Als lange afstand triatleet was ik ook verbaasd dat ik de zeeuwse hardloop atleten achter mij liet. Op eentje na: Arjen Beije. Hij was de winnaar. Ik een knappe 2e plaats. Weer een podiumplaats. De vorm begint te komen. Ik train vol goede moed verder voor de WK in Almere.

Foto: Arjan Schotanus

Remy Vasseur

Triatleet Vasseur heeft stijgende lijn te pakken - 23 juni 2008

PZC - 23 juni 2008
door Jasper Harthoorn

STEIN - Remy Vasseur komt langzaam op niveau in aanloop op het wereldkampioenschap triatlon in Almere.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Blog: Zesde in Stein - 23 juni 2008

23 juni 2008

In Stein eindigde ik deze keer als zesde op de Lange Afstand Triatlon (NK) met een tijd van 6:12.23. 

Foto's door Eddy Lamers

Bekijk alle foto's in het fotoalbum

Remy Vasseur

Website: www.triathlonstein.nl

Remy Blog: Gevallen tijdens fietstraining - 10 juni 2008

10 juni 2008

Dinsdagmiddag kwam ik ten val tijdens een fietstraining. 3 diepe schaafwonden aan heup, enkel en de zijkant van mijn kuit was het gevolg. Mijn huisarts, die ronde arts is bij het wielrennen, heeft mij behandeld en zei dat ik a.s. zaterdag kan startten in Huizen en de week daarop in Stein. Ik zal er geen nadelige gevolgen van hebben alleen wat spierpijn.

Remy Vasseur

Remy Blog: Nadorstloop gewonnen - 7 juni 2008

Afgelopen vrijdag heb ik de Nadorsloop gewonnen. Ik heb mijn eigen tempo gefietst en rustig mijn kans afgewacht. Bij de Schellachseweg heb ik de sprint ingezet en ik finishte met een tijd van 59.17. Dit was ruim binnen het uur. Vorig jaar was ik zelfs nog een minuut sneller.

Remy Vasseur

Remy Blog: 12e plaats NK Nieuwkoop - 1 juni 2008

1 juni 2008

Een 12e plaats, meer zat er niet in. Zat bij het zwemmen super goed maar na 1600 meter kreeg ik een grote hoeveelheid water binnen en werd behoorlijk misselijk. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de kopgroep en verspeelde 2 minuten daardoor. Heb toen de wedstrijd naar behoren afgesloten.

website: www.triathlon-nieuwkoop.nl

Remy Vasseur

Kou zorgt voor kramp in Kruiningen - 19 mei 2008

PZC - 19 mei 2008
door Roeland van Vliet

KRUININGEN - De kou was scherprechter tijdens de negentiende editie van de halve triatlon van Kruiningen. Het voornaamste slachtoffer was Remy Vasseur.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Blog: Kramp in de benen in Kruiningen - 19 mei 2008

19 mei 2008

In Kruiningen moest ik helaas tijdens het fietsen de strijd staken. Ik had te veel last van kramp in mijn kuiten. Anton Engels zal er alles aan doen om mij fit te krijgen voor het NK in Nieuwkoop.

De verwachtingen waren hoog...

Remy Vasseur

Remy Blog: Speciaal stuur - 14 april 2008

14 april 2008

Mijn fietssponsor de Fietsenmakker uit Vlissingen is mijn nieuwe fiets aan het bouwen. Er komt ook een zeer speciaal stuur op. Ik zal de fiets testen in de halve triatlon van Kruiningen.

Archieffoto 6 april 2008 na lekkere fietstraining van 3 uur!

Merida SCULTURA Carbon FLX 909-20 Dura Ace

Remy Vasseur

Remy Blog: 18 daagse trainingsstage Lanzarote samen met Fredinand Boogaard - 28 februari 2008

Verslag over verschillende dagen

28 februari 2008

Vanmorgen vroeg om 05:00 uur vertrokken voor een traingsstage van 18 dagen op Lanzarote. Samen met Fredinand Boogaard, een veel belovend talent in de Nederlandse wielersport. Dus kan ik het fietsen goed oppakken. Het weer is redelijk: 20 graden. Morgen geven ze volle zon af. Dat wordt dus lekker trainen!

De top van de Haria

2 maart 2008

Heerlijk weer 20 t/m 24 graden. Gisteren 2 uur en 40 min gefietst en 60 min lopen. Vandaag 4 uur gefietst en 60 min gezwommen in zone 1 en 2. Vanavond gaan we lekker even uit.

Beklimming van de Haria 8 km lang stijging 7 t/m 14 %

3 en 4 maart 2008

4 uur fietsen 45min zwemmen en koppeltrainingen.

5 maart t/m 9 maart 2008

Heerlijk weer en zwemmen in de zee super. Veel fietskilometers maken en het is super gezellig met mijn trainingsmaatje Ferdinand Boogaard.

Zwemmen in de zee terwijl je in nederland weg stormt een heerlijk gevoel

maart 2008

Mail van Ferdinand Boogaard
Bij ons gaat het best lekker. We hebben erg veel lol en we hebben super goed weer. De trainingen gaan heel goed. Ik voel me best goed en ik hoop dat de resultaten er vanzelf komen ! We zijn al regelmatig naar het strand geweest want daar hou ik wel van ! We hebben al zeker 10 druppels regen gehad ! Haha we mogen niet klagen. Ik vind het super gezellig . .

Mijn trainingsmaat Ferdinand Boogaard

17 maart 2008

Terug in het koude Nederland. Een geweldige trainingsstage gehad van 18 dagen op Lanzarote samen met Fredinand Boogaard. Een goede basis gelegd voor het fietsen. In totaal 43 uur fietstrainingen wat goed is voor 1260 km. Ongeveer 124 km gelopen en 16km gezwommen.

Bekijk alle foto's in het fotoalbum

Remy Vasseur

Remy Blog: 10e plaats halve marathon open Zeeuwse kampioenschap - 3 februari 2008

3 februari 2008

Mijn eerste looptest van dit jaar. Bij de start gingen ze gelijk volle bak. De eerste kilometer in 3:15 min. Na 3km moest ik de kopgroep laten gaan. En ben ik mijn eigen tempo gaan lopen. Ben volop in de opbouw en ik merkte dat ik nog totaal geen wedstrijd ritme heb. Bij kilometer 5 kwam ik door in 17:25. Toen kwamen de 8 zware kilometers over het strand. Tussen de zandstroken passeerde ik het bordje 10 km in 36:30 en kilometer 16 waar ik doorkwam in 60 min en 15 seconden. Met nog 4km voor de boeg kon ik nog versnellen en bij de eerste 10 eindigen. Mijn eindtijd was 1:18:50.

De week daarvoor:

3 februari wordt mijn eerste test hoe het er voor staat met het lopen. Ik ga proberen om bij de eerste 3 Zeeuwen te eindigen. Een tijd is moeilijk te voorspellen omdat de wedstrijd voornamelijk zich afspeelt in de duinen en op het strand in Cadsand. De uitslag staat 3 februari op mijn site.

Remy Vasseur

Vasseur in Nederlandse lange afstandselectie - 14 januari 2008

PZC - 14 januari 2008

VLISSINGEN - Triatleet Remy Vasseur uit Vlissingen heeft na het verlaten van het Davilexteam een uitnodiging gekregen om deel te gaan uitmaken van de Nederlandse selectie op de lange afstand. Komende week wordt hij gekeurd en kunnen de contracten worden getekend.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Blog: Derde plaats Zwemloop Vlissingen - 13 januari 2008

13 januari 2008

13 januari was de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen na een zware nachtmarathon zwemmen van 22 op 23 december waar we met 8 man in 12 uur bijna 70 km hadden gezwommen. Op oudejaarsdag liep ik de tankloop 23km in mijn laatste wedstrijd in het shirt van Davilex. De zwemloop ging aardig. Ik zit nu in de opbouw naar mijn nieuwe seizoen en gebruik de wedstrijden als een mooie prikkel met schema's van Coen van Schijndel. Op 3 februari zal ik deelnemen aan de Zeeuwse kampioenschappen halve marathon in de duinen en op het strand van Cadzand. Het zal een zware wedstrijd worden.

3e plaats zwemloop Vlissingen 45:19min 1km zwemmen/10km lopen

Zwemloop Vlissingen met start in het Vrijburgbad
Foto genomen door Wijnand de Wolf | Bekijk alle foto's van deze dag

Remy Vasseur

Vasseur kiest voor professionelere aanpak - 2 januari 2008

PZC - 2 januari 2008

VLISSINGEN - Remy Vasseur heeft maandag bij de Tankloop voor de laatste keer in het shirt van sponsor Davilex gelopen.

Lees verder op de sportpagina van de PZC

Remy Vasseur verlaat Davilex Triathlon Team - 2 januari 2008

Triathlon226 - 2 januari 2008
Door: Hans Geerts

VLISSINGEN – Remy Vasseur heeft besloten zijn contract met het Davilex Triathlon Team niet te verlengen. De atleet uit Zeeland kreeg niet de door hem gewenste ruimte van het Team om zich te kunnen concentreren op een aantal Zeeuwse wedstrijden.

Lees verder op de website van Triathlon226

Remy Blog: Uitnodiging NTB voor de Langeafstand selectie - 1 januari 2008

Zodra er de topsportkeuring is uitgevoerd met een positief resultaat en de selectieovereenkomst is getekend zal ik voor 2008 deel uitmaken van de lange afstand selectie van de Nederlandse Triatlon Bond.

Remy Vasseur

<< Nieuws 2007

Nieuws 2009 >>